HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

Hajnali ima

2011.03.23. 23:31 :: NapiHadisz

 Al-Teebi (Allah elégedjen meg vele) mondta: az ok, amiért a hajnali ima ki lett emelve az a nehézség ami vele jár, és elvégezni azt az egy ember őszinteségét és hitét mutatja, és aki egy őszinte hívő az Allah védelme alatt áll. (Sharh Mishkaat al-Masaabeeh Al-Teebi által, 2/184)

 

Sejk Utejmín (Allah elégedjen meg vele) a Sharh Riyaadh al-Saaleiheen-ban (1/591) mondta:

Ez (a hagyomány) azt mutatja, hogy kötelező azokat a muszlimokat tisztelni, akik megerősítik iszlámjukat azáltal, hogy imádkozzák a hajnali imát, mert senki más nem végzi azt el, csak egy hívő. Ezért senkinek sem megengedett hogy vétkezzen ellenük.  (<- utalva Allah védelmére)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr472797582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása