HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

Sadaqa = Adomány

2011.03.24. 21:31 :: NapiHadisz

 Abu Hureira-tól maradt fent, hogy Allah Küldötte (béke legyen vele) azt mondta: "Egy férfi azt mondta, 'Adnom kell valamennyi adományt', és kijött az adományával, és a tolvaj kezébe adta. A következő napon az emberek azt mondták, ő adományt adott egy tolvajnak. Ő azt mondta,'O Allah, Neked jár a hála. Újra adományt fogok adni.' Kijött az adományával és ebben az időben odaadta egy házasságtörő nő kezébe. A következő nap az emberek azt mondták, ő adott adományt az éjszakában egy házasságtörő nőnek. Ő azt mondta, 'O Allah, Neked jár a hála. Én adtam egy házasságtörő nőnek. Én adok még több adományt.' Kijött az adományával és odaadta egy gazdag férfi kezébe. A következő nap az emberek azt mondták, ő adott adományt egy gazdag embernek. Ő azt mondta:'O Allah, Neked jár a hála. Én adtam adományt egy tolvajnak, egy házasságtörő nőnek és egy gazdag férfinak.' Aztán valaki jött és azt mondta neki, 'A te adományod egy tolvajnak távol tartotta őt a lopástól. Amit egy házasságtörő nőnek adtál, távol tartotta őt éjszaka a paráználkodástól. És amit egy gazdag férfinak adtál, talán olyan hatással lesz rá, hogy talán többet fog jóra kiadni abból, amit Allah adott neki.' (Bukhari)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr512815439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása