HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

A Muharram hónapban való böjtölés haszna

2010.12.08. 13:32 :: NapiHadisz

Abu Hureira-tól maradt fent, a Próféta (béke legyen vele) azt mondta:"A legjobb alkalom böjtölni ramadán után az Allah hónapja Muharram." (Muslim)

A kifejezés "Allah hónapja" összeköti a hónap nevét és Allah nevét egy genitatív nyelvtani struktúrában, ami jelzi ennek a hónapnak a fontosságát.

Nyilvánvaló a jelentése a fent említett hadísznak a Muharram hónapban való böjtről. De be lett bizonyítva, hogy a  Próféta (béke legyen vele) soha nem böjtölt egy egész hónapot kivéve Ramadánt, ezért ez a hadísz valószínüleg azt jelentette, hogy mindinkább ösztönözve legyünk a Muharram alatt a böjtölésre, anélkül, hogy valakinek böjtölnie kellene egy egész hónapot.

Fennmaradt a Prófétáról (béke legyen vele) azért böjtölt többet Sha'ban hónapban, mert talán az élete végén tudott meg többet Muharram hónapról (Allah által), mielőtt képes lett volna böjtölni ezt a hónapot vagy azért, mert a körülmények, amik történtek ebben a hónapban megakadályozták abban, hogy böjtöljön, például betegség, utazás stb. (Muslim)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr102508816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása