HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

al-Witr ima

2010.12.23. 14:14 :: NapiHadisz

A witr páratlan számú (1,3,5,7,9,11-a teljesség alsó határa 3 raka) álló nyomatékosan ajánlott ima, amit az esti ima utántól egészen a fadzsr imáig végezhetünk, és így a witr imával fejezzük be a napi imádkozást. "Legyen a witr az utolsó imátok éjszaka." - mondta Mohamed Próféta (béke legyen vele). (Bukhari, Muslim)

Abdullah ibn Abu Qays számolt be róla, hogy megkérdezte Aishát a Próféta (béke legyen vele) witr imájáról. "Hogyan ajánlotta a Witr imát, az éjszaka első részében vagy az éjszaka végén?" Aisha azt válaszolta: "Ajánlotta ezeket az órákat, néha Witr-t imádkozott az éjszaka elején és néha az éjszaka végén." Abdullah mondta, "Minden hála Allahot illet, aki kiterjesztette a vallást." Megkérdezte: "Hogyan recitál? Halkan vagy hallhatóan?" Aisha azt mondta: "Mindezeket tartotta. Néha halk hangon recitált és néha hangosan." Abdullah azt mondta: "Minden hála Allahot illeti, aki kiterjesztette a vallást. Aztán megkérdezte: Mit tett amikor tisztátalan állapotba került? Fürdött mielőtt aludt volna vagy inkább aludt és aztán fürdött?" Aisha azt mondta: "Mindkettőt tette. Néha vett egy fürdőt és aztán aludt és néha pedig mosakodott és aztán aludt." Abdullah azt mondta: "Minden hála Allahot illeti, aki kiterjesztette a vallást." (Muslim, Abu Dawud, Tirmidhi)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr112562498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása