HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

Az őszinte bűnbánat kötelező

2011.02.09. 18:09 :: NapiHadisz

 Számos pontra oda kell figyelnünk, többek között:

(3) Nyilvánosan, mások előtt beszélni egy bűnről, amit valaki elkövetett-még ha a múltban tette is

Allah Küldötte (béke legyen vele) azt mondta: "Mindenkinek megbocsáttatnak a bűnei az én népemből, kivéve azoknak, akik nyilvánosan hangoztatják őket. Azt jelenti ez, hogy valaki bűnt követett el éjszaka, és a Legmagasztosabb Allah elfedte bűnét, de ő maga azt mondja valakinek:"Ezt és ezt a bűnt követtem el éjjel."  Az éjszakát úgy töltötte, hogy Ura elfedte őt, de reggel eltávolította Allah leplét magáról." (Al-Bukhari, Muszlim)

A fenti hadísz azt jelenti, hogyha engedetlenséget követett el, szándékosan vagy véletlenül, akkor ne hangoztassa a többiek előtt, hogy mit tett. Olyan hadísz is van, ami attól óvja az embereket, hogy egyedül, másoktól nem látva kövessenek el bűnöket. Allah Küldötte (béke legyen vele) azt mondta:  "Bizonyos, meg fogok ismerni olyan embereket az én népemből, akik olyan jótettekkel jönnek majd elő az Ítélet Napján, mint a Tuhama hegye, de Allah olyanná teszi azokat, mint a szétszóródott por. Bizony, ezek az emberek a testvéreitek, közületek valók, és imádkoznak az éjszaka során (szorgalmi imákat), akárcsak ti. De olyan emberek ők, akik, ha egyedül vannak Allah tiltásaival, akkor megszegik azokat." (ibn Majah, Sahih al-Dzsami #7174)

Ezért óvakodj attól, hogy nyilvánosan beszélj bűneidről, és attól is óvakodj, hogy bűnöket kövess el akkor, amikor egyedül vagy. Allah bizony tudja, hogy mit teszünk, akár nyilvánosan, akár titokban. És Allah mindenek Tudója.

[Forrás: A Paradicsomba vezető út c. könyv]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr112728592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása