HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

Az őszinte bűnbánat kötelező

2011.02.10. 19:21 :: NapiHadisz

 Számos pontra kell odafigyeljünk, többek között:

(4) A bűnbánat halogatása

Nem tudhatod, hogy mikor jön el érted a halál. Tudnod kell, hogy a bűnbánat nem fogadtatik el, ha az ember lelke már elérte a torkát (ami közvetlenül a halál bekövetkezte előtt történik). A Próféta (béke legyen vele) azt mondta: "Bizony, Allah elfogadja szolgája bűnbánatát, egészen addig, amíg a lelke a torkát el nem éri." (Ahmad, Tirmidhi és mások, Sahih al-Dzsami #1903)

Ezért hát igyekezz a bűnbánatot tartani minden bűn után, és ne késlekedj. Allah Küldötte (béke legyen vele) azt mondta: "Egy szolga nem követhet el bűnt úgy, hogy ha aztán wudút csinál, és jól végzi el, majd feláll imához, és imádkozik két rakát, és Allah bocsánatát kéri, akkor Allah meg ne bocsásson neki." (Ahmad és mások, Sahih al-Dzsami #5738)

[Forrás: A Paradicsomba vezető út c. könyv]

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr632728841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása