HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

Éjszakai ima

2010.08.15. 23:04 :: NapiHadisz

Aishahról maradt fenn:

"Allah Küldötte (béke legyen vele) tizenegy rakát imádkozott és ez volt az ő imája. A Próféta (béke elgyen vele) leborulásait oylan hosszúra nyújtotta, hogy egy ember ötven Korán áját el tudott volna recitálni mielőtt felemeli a fejét. Két rakát (Szunna) imádkozott a fadzsr ima előtt, aztán a jobb oldalára feküdt, amíg az imárahívó nem szólt, hogy eljött az ima ideje." (Bukhari)

Szintén Aishahról maradt fenn:

"Soha nem imádkozott se Ramadánban se máskor többet, mint tizenegy rakát. Négyet [rakát] imádkozott-ne is kérdezd mennyire szépeket és hosszúakat-, utána még négyet imádkozott-s ne is kérdezd mennyire szépeket és hosszúakat-, s utána hármat imádkozott." (Bukhari)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr622224440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása