HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

I'tikáf

2010.09.02. 22:14 :: NapiHadisz

Az i'tikáf nyelvileg nézve valamihez való ragaszkodást jelent; vallásjogi értelemben pedig: szándékkal istenszolgálatként és Allahhoz való közeledés céljából a mecsetben maradást jelenti. A szándék és a mecsetben maradás az i'tikáf pillérei.

Az i'tikáf szunna (ajánlatos), hiszen Allah Küldötte (béke legyen vele) megtette. A két hiteles gyűzteményben említva van, hogy a próféta (béke legyen vele) i'tikáfot végzett, és a kortársai is ezt tették vele együtt.

Aishah - Allah legyen vele megelégedve- azt mondta, hogy: "A Próféta (béke legyen vele) bent szokott maradni a mecsetben (i'tikáf-ot végzett) Ramadán utolsó tíz éjszakájában, amíg Allah a Magasztos Magához szólította, majd őutána feleségei is bennmaradtak."

(Al-Bukhari, Muszlim)

Forrás:

A böjtölés könyve/ [összeáll. Dr. Shubail Mohamed Eisa]. -Komló: MME, 2004.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr722267804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása