HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

I'tikáf

2010.09.03. 14:27 :: NapiHadisz

Az i'tikáf lehet ajánlott és lehet kötelező: az ajánlott az, amelyet az ember Allah elégedettségét és jutalmát keresve és a Prófétát (béke legyen vele) követve önkéntesen vállal, s ennek legkiválóbb időszaka Ramadán havának utolsó tíz éjszakája. A kötelező pedig az, amellyel az ember kötelezi magát fogadalom által, például azt mondja: Arra kötelezem magam, hogy Allahért i'tikáfot végzek ennyi és ennyi ideig.

Omar (Allah legyen vele elégedett) fogadalmat tett, hogy egy éjszakát fog i'tikáfot végezni Mekkában, és a Próféta (béke legyen vele) azt mondta neki: "Teljesítsd a fogadalmadat."

(Al-Bukhari, Muszlim)

Az i'tikáf alkalom arra, hogy az ember visszavonuljon az evilág gondjaitól és elfoglaltságaitól, és az istenszolgálathoz folyamodjon, a Korán olvasása, Allah megemlítése (dikr), a fohászkodás, a bocsánatkérés, teszbih mondása (azt mondani: Szubhán-Allah), és Allah Küldöttére (béke legyen vele) való áldáskérés (fohászkodás érte) által.

Forrás: A böjtölés könyve/ [összeáll. Dr. Shubail Mohamed Eisa]. -Komló: MME, 2004.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr892274315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása