HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

Bűnbánat

2010.10.18. 07:57 :: NapiHadisz

Abu Said al-Khudri-tól maradt fenn: "Bizony ti olyasmiket tesztek, amit egy hajszálnál is jelentéktelenebbnek gondoltok. Allak Küldöttének (béke legyen vele) idején ezeket pusztító bűnnek tartottuk." (Bukhari, Ahmad)

Ez a feljegyzés nyilvánvalóvá teszi, hogy milyen veszélyes helyzetben élünk manapság. Ma az emberek jelentéktelennek tartják bűneiket, és nem aggasztja őket a rengeteg bűn és gonoszság, amit elkövetnek. Láthatjuk, hogy lekicsinylik bűneiket, mintha csak aprók és jelentéktelenek lennének, pedig valójában igencsak nagyok. Vannak, akik élvezetet találnak a bűnök elkövetésében, és semmiféle megbánást nem tanúsítanak, sőt el sem ismerik, hogy bűn volt, amit elkövettek. A megbánás azonban a bűnbánat egyik legfontosabb feltétele és eleme.

Allah Küldötte (béke legyen vele) azt mondta: "A megbánás a bűnbánat (alapvető része)." (Sahih al-Djami)

Az ilyen emberek aranyat érő lehetőséget hagynak ki. Ez nem más, mint a bűnök utáni megbánás és megbocsátás lehetősége.

(Részlet a Paradicsomba vezető út c. könyvből)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr182382734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása