HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

Umra

2010.10.25. 15:25 :: NapiHadisz

Végezzétek el a zarándoklatot és az umrát Allahért! (A tehén c. szúra, 196.ája)

At-Tabari a következőképpen magyarázza ezt a Korán áját: "Allah e szavának [Végezzétek el a zarándoklatot és az umrát Allahért!]az a magyarázata, hogy Allah mindkettő teljesítését ugyanúgy kötelezővé tette, mint az ima (as-sala) elvégzését, tehát mindkettő előírt kötelezettség (fard), az egyik kötelezősége így a másikat is azzá teszi."

A Próféta (béke legyen vele) kortársaitól, illetve utódaitól számos hagyomány maradt fenn, ami a haddzs és az umra elvégzésének fontosságára utalnak.

Aisa-tól jegyezték fel a következő hagyományt: "Kérdeztem a Prófétától (béke legyen vele), hogy a nőknek kell-e dzsihádot végeznie? "Mire ő azt válaszolta:"Igen, de olyan dzsihádot, amelyben nincs harc. A haddzs és az umra." (Ahmed, Ibn Maja, Bukhari)

Abu Huraira mesélte a következő hagyományt: "Allah Küldötte ( béke legyen vele) mondta: Egy umra a következő umráig azon kis bűnök megváltása, amelyeket a kettő között követtek el, és egy elfogadott zarándoklatnak (haddzs) nem lehet más a jutalma, mint a Kert (al-dzsenna)." (Ibn Hadjar)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr592397598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása