HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

2010.10.28. 19:46 :: NapiHadisz

És hirdesd ki az emberek között a zarándoklatot. (Korán, A zarándoklat c. szúra, 27.ája)

Ibn Katir Korán magyarázatában a következő olvasható erről: A Magasságos azt mondta: "Hívd az embereket zarándokolni e Házhoz (Kásba), amelynek építésével megbíztunk téged! Erre Ábrahám (béke legyen vele) azt mondta: Ó Uram! Miképp juttassam el az emberekhez, mivel hangom nem ér el hozzájuk. Erre Allah azt mondta: Te csak hívd, Mi eljuttatjuk hozzájuk. Ábrahám (béke legyen vele) felemelte hangját és így szólt: Ó emberek! Az Uratok megjelölte a Házat (Káaba), tehát zarándokoljatok el ahhoz. A fák, a sziklák és a föld minden egyes dolga, amely hallotta, azonnal válaszolt a hívására és az is, akinek Allah az Ítélet napja bekövetkeztéig előírta a zarándoklat elvégzését, mondván: Itt vagyok Ó Allah állok rendelkezésedre, itt vagyok!"

(Ezt Ibn Abbas, Mudjahid, Ikrima, Sa-id ibn Dubajr és rajtuk kívül más prófétai kortársak is hagyományozták.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr262406176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása