HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

2010.10.29. 15:15 :: NapiHadisz

Ibn Abbas-tól maradt fent: Egy nő ment a Prófétához (béke legyen vele) és azt mondta, "Allah kötelezővé tette az Ő szolgáinak és kötelező az én apámnak idős korában. Édesapám nagyon öreg és képtelen a lovaglásra. Elvégezhetem helyette a haddzs-ot?" A Próféta (béke legyen vele) azt mondta, "Igen". (Bukhari, Muslim)

Megjegyzés: "A Haddzs kötelezővé vált öreg korban is" ez azt jelenti, hogy amikor Allah kötelezővé tett a Haddzs-ot, abban az időben, az ő apja elérte az öregkort, vagy már benne volt az öregkorban,amely kötelezővé tette őt a Haddzs-ra, de ha nem képes vagy nem tudja vállalni az út kötelezettségeit, mert gyenge az egészsége. Egyes esetekben a Próféta (béke legyen vele) engedélyt adott a Haddzs-ban való képviseletre. De számos más hadíszokból megtanultuk, hogy a Haddzsban való képviselet csak olyan személy által lehetséges, aki már elvégezte a Haddzs-ot. Hasonlóan, ha egy személy meghal anélkül, hogy teljesítené a Haddzs-ot , fontos, hogy a Haddzs elvégezhető helyette; máskülönben számonkérhető lesz ez a mulasztás. Ez a szabály nem érvényes a szülőkre, akik szegénységben haltak meg, mert ők nem felelősek ezért. Ha valaki a jutalom kedvévért teszi ezt, remélhetőleg elnyeri a jutalmát az önkéntes Haddzs-nak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr182409830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása