HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

2010.10.30. 13:25 :: NapiHadisz

Ibn Umar-tól maradt fent: Amikor a zarándoklatról beszéltünk, anélkül, hogy tudtunk volna róla, ott volt Allah Küldötte is (béke legyen vele). Ő(béke legyen vele) felállt és magasztalta és dicsőítette Allahot és azt mondta: Figyeljetek, Allah a véreteket és a vagyonaitokat sérthetetlenné tette erre a napotokra, [vagyis az Áldozat Napja] városotokban [Mekkában] ebben a hónapotokban [Dhul-Hijjah-ban]. Figyeljetek, "átadtam nektek Allah üzenetét?" Az emberek igenlően válaszoltak. Erre ő (béke legyen vele) azt mondta: "O Allah tanusítsd". Majd háromszor megismételte. A Próféta (béke legyen vele) összegzésül annyit mondott: "Ezek után már ne térjetek vissza a hitetlenséghez, mert a hitetlenek ölik egymást". (Bukhari)

1. Az Utolsó Zarándoklat alkalmával Allah Küldötte (béke legyen vele) bejelenti, hogy Allah tökéletesítette a vallást, az Iszlámot és hogy Ő azt teljes mértékben átadta a vallás és Allah előírásait.

2. A muszlimok vagyona és vére tiltott egymásnak, vagyis ez azt jelenti, hogy mindegyikük az élet, a vagyon és a becsület védelmezője a másik számára.

3. A belső háborúk a muszlimok között nagy bűnnek számít és még hitetlenséghez is vezethet. Allah óvjon meg minket ettől.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr512411584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása