HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

Vétkek Muharram-ban

2010.12.10. 09:29 :: NapiHadisz

Egy muszlim mindig lelkesen közeledik Allah felé és minden időben egyre közelebb szeretne kerülni Hozzá. Ennek a lelkességnek sokkal nagyobb a jelnetősége áldott alkalmakkor.Eme alkalmak közül az egyik Muharram hónapja, amikor jobban kell fáradoznunk azon, hogy még jobban akarjunk közeledni Allahhoz.

“bizony a hónapok száma Allahnál tizenkettő hónap (lett) Allah előírása szerint, a napon, mikor az egeket és a Földet teremtette, közülük négy szent. Ez a helyes vallás. Nos ne vétkezzetek ezek során önmagatok ellen!” (Korán, 9:36)

Allah, a Mindenható azt mondja, "nos ne vétkezzetek ezek során önmagatok ellen", amely azt jelenti, hogy ne tegyünk önmagunkkal szemben rossz dolgokat ezekben a szent hónapokban, mert a bűn elkövetése sokkal rosszabb ezekben a hónapokban, mint más hónapokban.

Ibn Abbas-tól maradt fent, aki azt mondta:a fent említett verset illetően ez a négy hónap kiválasztott és szentté tette. A bűnök ezekben a hónapokban sokkal súlyosabbak és a jó tettek pedig meghoznak egy nagyszerűbb jutalmat.

Qatadah azt mondta ezt a kifejezést ( nos ne vétkezzetek ezek során önmagatok ellen) illetően a rossz tett a szent hónapok alatt sokkal súlyosabb és bűnösebb, mint máskor. A rossz tett mindig egy nagyon komoly dolog, de Allah parancsainak nagyobb súlyt ad amikor akar. Allah kiválasztotta teremtményei közül többet. Választott Küldöttet az angyalok közül és az emberiség közül is választott Küldötteket. Olyan beszédet is választott, ami Róla emlékeztet meg vagy ezáltal Őt emlegetjük. Választott a Föld mecsetei közül, a hónapok közül Ramadánt és a szent hónapok, a napok közül a Péntek, az éjszakák közül a Laylatul-Qadr (az Elrendelés éjszakája), ezért tiszteld azt, amire Allah azt mondta, hogy tisztelni kell. Azok az emberek, akik használják az eszüket és bölcsek tisztelik azokat a dolgokat, amire Allah azt mondta, hogy tiszteljük.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr582508359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása