HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

Asúra Napja

2010.12.15. 12:35 :: NapiHadisz

A Próféta (béke legyen vele) böjtölte ezt a napot még Mekkában is, habár a többi muszlimnak még nem rendelte el. (Bukhari, Muslim)

Amikor kivándorolt Medinából és látta, hogy a Könyv Nép is böjtöli és tiszteli ezt a napot, ezért utasította a muszlimokat is, hogy böjtöljenek és annyira bárotította őket, hogy ezért még a gyerekek is böjtöltek.

Buhari-nál is Muslim-nál is megtalálható Ibn Abbas-tól, aztán Amikor a Próféta (béke legyen vele) elérte Medinát, találkozott zsidókkal, akik böjtölték Asúra napját. Megkérdezte őket: "milyen napot böjtöltök?"
Azt mondták: "ez egy jelentős nap. Allah megvédte Mózest és népét ezen a napon és elpusztította a Fáraót és népét." Mózes böjtölt hálája jeléül. Ezért mi is böjtölünk. A Küldött (béke legyen vele) azt mondta: " nekünk több jogunk van Mózeshez mint nektek." ezért böjtölte ezt a npot és elrendelte hogy a többiek is böjtöljék.

Élete végén Allah Küldötte (béke legyen vele) determinálta ennek a napnak a böjtölését a megelőző és a következő nappal együtt. Theát ajánlatos böjtölni az Ashura napja előtt és Ashura napját követő napot is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr1002534527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása