HTML

Napi Hadísz

Assalamu alaykum! InsaAllah hiteles hadíszok, vallási előírások és tanulmányok hasznos információkkal, linkekkel!

Friss topikok

  • NapiHadisz: Bukhari-nál és Muszlim-nál maradt fenn: Allah Küldötte (béke legyen vele) megparancsolta nekünk, h... (2010.09.09. 17:43) Eid-ul-Fitr

Asúra napja

2010.12.16. 23:19 :: NapiHadisz

Abu Qatadah-tól maradt fent: Allah Küldötte (béke legyen vele) azt mondta: "Három napot böjtölni minden hónapban és böjtölni Ramadánt minden évben, folyamatos böjtölésnek felel meg. Allah megelégedését keresem abban, hogy böjtölöm Arafah napját, s ezzel az előző és a következő évben elkövetett bűneimet jóvátehetem és Allah megelégedését keresem abban, hogy böjtölöm Ashúra napját és jóvátehetem az előző évben elkövetett bűneimet." (Muslim)

Aisha-tól maradt fent: Az emberek böjtölték Ashúrát (Muharram hónap tizedik napja) mielőtt kötelezővé vált volna Ramadán böjtölése. Azon a napon a Kába el lett takarva egy lepellel. Mielőtt Allah kötelezővé tette Ramadán böjtölését Allah Küldötte (béke legyen vele) azt mondta, "Bárki, aki böjtölni szeretne (Asúra napján) megteheti azt, és bárki, aki nem szeretné ezt tenni, elhagyhatja azt." (Bukhari)

A Próféta (béke legyen vele) azt mondta, "A böjtölést Asúrán (muharram tizedik napja) (nagyszerű érdem), Remélem Allah elfogadja mint egy vezeklést (az elkövetett bűnökért) az előző évért." (Muslim)

Ibn Abbas-tól maradt fent: Allah Küldötte (béke legyen vele) mondta, "Ha következő évig életben maradok, akkor böjtölöm Muharram kilencedik napját is." (Muslim)

Abu Qatadah-tól maradt fent: Allah Küldöttét (béke legyen vele) kérdezték az As-Saum-ról  (böjtölésről) Muharram tizedik napján történő böjtölésről, és azt felelte (béke legyen vele), "Egy vezeklés az előző évben elkövetett bűnökért." (Muslim)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napihadisz.blog.hu/api/trackback/id/tr722553285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása